در این مقاله که توسط تیم ایده لایت ترجمه شده است، به بررسی تفاوت بین این PC و PMMA و کاربرد هر یک از این دو جنس در صنعت نورپردازی و مشخصا لنزهای تولیدی برای LED ها میپردازیم.
لنز چیست؟
لنز LED ها در شکل ها و اندازه های متنوعی تولید میشوند. برای مثال می توان آنها را به شکل مربعی، دایره یا شش ضلعی تولید کرد. مواد معمول برای تولید لنز شامل پلاستیک و سیلیکون است. به همین علت است که برخی از آنها انعطاف پذیر و برخی سفت تر هستند. لنزها برای یک یا چند LED، انواع ماژول ها و ال ای دی پاورها (LED POWER) استفاده میشوند.
این لنزها بر روی LED تصب شده و باعث ایجاد جلوه در اثر نورپردازی و همچنین تفکیک و پرتاب بهتر نور می شود. از دیگر تاثیرات لنز می توان به کنترل دقیق پرتوهای نوری نیز اشاره نمود.
PMMA (اکرلیک) چیست؟
اکریلیک یک ماده پلاستیکی شفاف با استحکام، سفتی و شفافیت نوری فوق العاده است. همچنین ورق های اکرلیک به راحتی ساخته شده و توسط چسب و حلال¬ها به هم متصل می شوند. این ورق ها برای فرآیند ترموفورم (فرآیند حرارت دادن یک ورق پلاستیکی تا دمای شکل دهی و انعطاف برای شکل دهی توسط قالب) نیز بسیار مناسب هستند. همچنین در مقابل هوازدگی از دیگر مواد پلاستیکی شفاف مقاوت بیشتری دارند. ورق اکریلیک در کنار ویژگی های شیشه مانند، شفافیت، درخشندگی و شفافیت، با نصف وزن و چندین برابر مقاومت در برابر ضربه را در مقایسه با شیشه دارد.
به طور خلاصه، PMMA یا اکریلیک در کنار ارائه عملکرد بالا، به راحتی توسط قالب و توسط فرآیند ترموفورم قابل شکل دهی و ساخت هستند.
PC یا پلی کربنات چیست؟
پلی کربنات نیز یک پلاستیک سخت و شفاف با استحکام و سختی بالا و مقاومت در برابر ضربه است. شفافیت نوری پلی کربنات، آن را گزینه مناسبی برای تابلوها، محافظ های صورت، نورگیر و صفحه های نمایش می کند. همچنین پلی کربنات استفاده زیادی در معماری ساختمان های اداری، پزشکی، فروشگاه ها و حمل و نقل که ریسک شکنندگی در آن ها زیاد است، دارد.
در نتیجه، وقتی بحث از استحکام و دوام باشد، PC با توجه به شرابط ایمنی خوبی که دارد، یکی از بهترین گزینه های پلیمری است.
PMMA (اکرلیک) یا PC (پلی کربنات) ؟
• مقاومت PMMA در مقابل ضربه، ۱۷ برابر مقاومت شیشه است و مقاومت PC در مقابل ضربه ۲۵۰ برابر مقاوت شیشه است.
• اکرلیک یا PMMA بسیار سخت است، در حالیکه PC در کلاس¬های انعطاف پذیر نیز عرضه می شود. درنتیجه PMMA راحت تر از PC تحت تنش ترک می خورد.
• اکرلیک یا PMMA دارای ۹۲ درصد عبور PC 88 درصد عبور نور در مقایسه با شیشه است.
• PMMA را می توان برای بازیابی شفافیت پولیش زد در حالی که PC این قابلیت را ندارد.
• PC معمولا هنگام دریل کردن یا سوراخ کردن به شکل استاندارد، حتی در نزدیکی گوشه ها نیز ترک نمی خورد اما PMMA در صورت استفاده از سر مته ای که مناسب پلاستیک نیست یا دریل در نزدیکی گوشه ها ترک میخورد.
• PC می تواند دمایی تا حدود ۱۱۵ درجه سانتی گراد را تحمل کند و PMMA نیز تا ۸۷ درجه می تواند از خودش مقاومت نشان می¬دهد.
• لبه های PMMA را می توان برای صیقلی شدن سمباده زد ولی این امکان در PC وجود ندارد.
• مقاومت PC در مقابل مواد شیمیایی بیشتر از PMMA است.
• در PMMA احتمال پوست پوست شدن به خاطر مقاومت کم در برابر ضربه بیشتر از PC است.
• PMMA در گذر زمان طولانی زرد و کدر نمی شود.
• PC از PMMA گران تر است.