Skip to main content

درایور LED چیست؟ آیا تابه‌حال نام درایور LED را شنیده‌اید یا با نحوه عملکرد آن آشنا هستید؟ این درایورها وظیفه تبدیل جریان غیرمستقیم (AC) به جریان مستقیم (DC) را بر عهده دارند. کلیه سیستم‌های روشنایی داخلی یا خارجی، برای کار کردن به یک جریان وردی نیاز دارند. استفاده از دراریور در این سیستم‌ها، موجب کاهش نوسان‌های برقی و جلوگیری از آسیب به وسایل برقی می شود؛ همچنین زول عمر این محصولات را نیز افزایش می‌دهد. برای آشنایی بیشتر با درایور LED و کاربرد آن، لطفا تا انتهای مقاله پیش‌رو همراه ما باشید.

انواع درایور ال ای دی در سیستم‌های روشنایی

درایورهای LED در چراغ‌های خیابانی، هالوژن‌ها و سایر سیستم‌های برقی استفاده می‌شوند. این درایورها در دسته‌بندی‌های مختلف قرار می‌گیرند و هرکدام کارکرد متفاوتی دارند. در ادامه با انواع درایور ال ای دی بیشتر آشنا خواهید شد.

  • درایورهای جریان ثابت (LED Constant Current Driver): مقدار جریان در این درایورها ثابت است و ولتاژ آن‌ها در بازه مشخصی قرار دارد.
  • درایورهای ولتاژ ثابت (LED Constant Voltage Driver): مقدار ولتاژ در این درایورها ثابت است و معمولا به جریان‌های ۱۲ یا ۲۴ ولتی نیاز دارند.
  • درایورهای AC: وظیفه این درایورها کاهش ولتاژ لامپ به ۱۲ یا ۲۴ ولت است و معمولا در لامپ‌هایی که شامل یک درایور داخلی برای تبدیل جریان AC به DC هستند، استفاده می‌شوند.
  • درایورهای ال ای دی برای توان‌های مختلف تولید می‌شوند؛ با توجه به این نکته در هنگام خرید، نتیجه مطلوب‌تری کسب خواهید کرد و رضایت بیشتری از خرید خواهید داشت.
درایور 50 وات -واترپروف

طریقه نصب درایور ال ای دی در محصولات

درایورهای ال ای دی در داخل و خارج محصول نصب می‌شوند. برخی از طراحان، این درایورها را داخل محصول جای می‌دهند که در این صورت، استفاده از لامپ بسیار ساده‌تر می‌شود؛ اما برخی دیگر نیز به دلیل تعویض راحت‌تر درایور، آن را خارج از محصول تعبیه می‌کنند. برای مثال، درایور لامپ‌ها و پنل‌های سقفی در خارج محصول قرار می‌گیرند و پس از خرید قابل نصب هستند و در صورت خرابی به راحتی تعویض می‌شوند. لازم به یادآوری است که تعویض و تعمیر درایورهای ال ای دی را حتما به افراد متخصص بسپارید.

درایور 5-12 وات-ورودی 12 الی 24 ولت

آشنایی با مشخصات یک درایور ال ای دی خوب

درایورها موظف هستند از لامپ‌های ال ای دی در برابر هرگونه تغییر ولتاژ و شدت جریان محافظت کنند. اگر این قطعات، کیفیت و عملکرد مناسبی نداشته باشند، موجب اختلال در کارکرد سیستم روشنایی می‌شوند. در این بخش، مشخصات یک درایور ال ای دی خوب را شرح می‌دهیم.

  • تعداد و کیفیت خازن‌های الکتریکی به کار رفته در درایور، روی طول عمر و عملکرد آن تاثیر می‌گذارد
  • ضریب توان (PF)، عددی بین صفر و یک است و هرچه بالاتر باشد، راندمان سیستم روشنایی را افزایش می‌دهد
  • درچه حفاظتی محیطی (IP) از مهم‌ترین فاکتورهای انتخاب سیستم روشنایی است؛ زیرا مقدار مقاومت چراغ در برابر رطوبت و گرد و خاک را نشان می‌دهد. این عدد باید بالاتر از ۳۵ باشد
  • اگر درایور ای ای دی به صورتی طراحی شود که گرما را به خوبی دفع کند، طول عمر مفید آن بیشتر می‌شود

برند تولیدی و کیفیت ساخت این درایورها نیز بسیار حائز اهمیت است. هنگام خرید درایور LED حتما از برندهای معتبر و باکیفیت خرید کنید. حتی اگر این محصولات قیمت بالاتری نیز داشته باشند، طول عمر آن‌ها بیشتر است و در نهایت بسیار مقرون‌به‌صرفه هستند.

خرید درایور LED از فروشگاه اینترنتی ایده لایت

در مقاله «درایور LED چیست؟» به معرفی این قطعات، کاربرد و ویژگی‌های آن‌ها پرداختیم. با استفاده از یک درایور باکیفیت در سیستم های روشنایی داخلی و خارجی، عملکرد سیستم را بهبود بخشید و طول عمر آن را افزایش دهید.
بهترین و باکیفیت‌ترین درایورهای ال ای دی را از فروشگاه اینترنتی ایده لایت خریداری کنید. این مجموعه با بیش از ۱۰ سال سابقه درخشاندر زمینه نورپردازی، همواره بهترین خدمات و محصولات را به مشتریان خود عرضه کرده است. برای مشاهده محصولات و کسب اطلاعات بیشتر به صفحه اصلی مراجعه کنید یا با کارشناسان حاضر در ایده لایت تماس بگیرید.